Известувач на Обединетите нации
Специјалниот известувач на Советот за човекови права при советот на независни на судии и адвокати
c / o Канцеларијата на Високиот комесар на Обединетите нации

E-mail:
SRindependenceJL@ohchr.org

Европска комисија
Европска комисија предводеа од г-дин Комесар Јоханес Кан
Европската комисија за ефикасност на правдата (ЕКЕП)
Европската комисија за ефикасност на правдата (ЕКЕП)
Советот на Европа
Генерален директорат за човекови права и владеење на правото
Одделението за независноста и ефикасноста на правдата
Avenue de l’Europe
F-67075 Strasbourg Cedex
ФРАНЦИЈА

Е-пошта:
cepej@coe.int
stephane.leyenberger@coe.int

Консултативниот совет на европски обвинители (CCPE)
Консултативниот совет на европски обвинители (CCPE)
Советот на Европа
Генерален директорат за човекови права и владеење на правото
Одделението за независноста и ефикасноста на правдата
Avenue de l’Europe
F-67075 Strasbourg Cedex
ФРАНЦИЈА

Е-пошта:
ccpe@coe.int

Консултативниот совет на европски судии (КСЕС)
Консултативниот совет на европски судии (КСЕС)
Советот на Европа
Генерален директорат за човекови права и владеење на правото
Одделението за независноста и ефикасноста на правдата
Avenue de l’Europe
F-67075 Strasbourg Cedex
ФРАНЦИЈА

Е-пошта:
ccje@coe.int

Европската асоцијација на судии и обвинители
contact@amue-ejpa.org

Европска комисија
Европска комисија предводеа од г-дин Комесар Јоханес Кан
Амнести интернешнал
Амнести интернешнал
Телефон: + 44-20-74135500
Факс: + 44-20-79561157
Адреса: 1 Easton Стрит, Лондон, WC1X 0DW, Велика Британија
Твитер: @Amnestyonline

Е-пошта:
contactus@amnesty.org

Freedom House
Freedom House
Вашингтон Канцеларија:
1850 m Street NW, кат 11
Вашингтон D.C. 20036

Њујорк канцеларија:
120 Вол Стрит, ет. 26
New York, NY 10005

Е-пошта:
info@freedomhouse.org

Транспаренси интернешнал
Транспаренси интернешнал
Alt-Moabit 96
10559 Берлин
GermanyGeneral контакт:
Телефон: +49 30 3438 200
Факс: +49 30 3470 3912
Е-пошта:
Венецијанската комисија
Секретаријатот на Венецијанската комисија
Советот на Европа
67075 Strasbourg Cedex
Франција

Е-пошта:
venice@coe.int
tatiana.mychelova@coe.int
panos.kakaviatos@coe.int
thomas.markert@coe.int

Меѓународната асоцијација на независноста на судството и светскиот мир
Меѓународната асоцијација на независноста на судството и светскиот мир
Freyastrasse 21, 8004 Цирих
Швајцарија

Е-пошта:
Judicial.Independence.wp@gmail.com

MEDEL
Medel
Greifswalder Strasse 4 (Briefkasten 42)
10405 Берлин
Германија

Е-пошта:
office@medelnet.eu

Меѓународната асоцијација на јавни обвинители секретаријат
Меѓународната асоцијација на јавни обвинители секретаријат
Hartogstraat 13
ЕП 2514 Den Haag
Холандија

Е-пошта:
om@iap-association.org
sg@iap-association.org
elizabeth.howe@cps.gsi.gov.uk
ED@iap-association.org

Меѓународната асоцијација на судии
Меѓународната асоцијација на судии
Union Internationale des Magistrats
Palazzo di Giustizia
Плоштадот Кавур – 00193 Рим, Италија

Е-пошта:
secretariat@iaj-uim.org

Советот на Европа Канцеларијата на комесарот за човекови права
Советот на Европа
Канцеларијата на комесарот за човекови права
67075 Strasbourg Cedex
ФРАНЦИЈА

Е-пошта
commissioner@coe.int
hasan.bermek@coe.int

Советот на Европа
Советот на Европа
Кабинетот на генералниот секретар
Avenue de l’Europe F-67075 Стразбур
Е-пошта:
bjorn.berge@coe.int
leyla.kayacik@coe.int
Предност за човековите права
Предност за човековите права
Њујорк канцеларија
St 75 Широки, 31 кат
New York, NY 10004
Тел: (212) 845 5200
Факс: (212) 845 5299

канцеларија во Вашингтон
Прво на човековите права
805 15TH STREET NW, Suite 900
Washington, DC 20005
Тел: (202) 547 5692
Факс: (202) 543 5999

Е-пошта: info@humanrightsfirst.org

Хјуман рајтс воч
Хјуман рајтс воч
адреса:
350 Петтата авенија, 34-ти кат
New York, NY 10118-3299 САД
Тел: + 1-212-216-1832
Факс: + 1-212-736-1300
Е-пошта: hrwpress@hrw.org

Ема Дејли
директорот за комуникации
Тел: + 1-212-216-1835
Факс: + 1-212-736-1300

Minky Worden
одговорен за медиуми
Тел: + 1-212-216-1250
Факс: + 1-212-736-1300
Тел: + 1-212-290-4700 (Главна број) Лондон
Дејвид Mepham
Велика Британија директор
Јоана Новак
Комуникација и застапување, вонреден
Тел: +44 (0) 20-7618-4777
nowakj@hrw.org

Адреса:
Одри куќа
16 -20 Ely Се
Лондон, Англија
EC1N 6SN

Берлин
Wenzel Michalski
Директор
Волфганг Buettner
помошник
Тел: + 49-30-259306-10

Адреса:
Neue Шеталиштето 5 10178 Берлин, Германија
Тел. + 49-30-259306-10
Факс. + 49-30-259306-29
berlin@hrw.org

Брисел / Амстердам
+32 -2-7371490 (pressdesk)
Јан Kooy
Европа Пресаташе
+ 31-6-42091869 (МОБ)
kooyj@hrw.org
Твитер: @KooyJan

адреса:
Rue de Trèves, 45
1040 Brussels, Белгија
Тел: + 32-2-732-2009

Париз
142 rue Монмартр
75002 Париз, Франција
Тел: + 33-1-43-59-55-35
Факс: + 33-1-43-59-55-22

Е-пошта:
paris@hrw.org

Меѓународната комисија на правници
Меѓународната комисија на правници
Rue des Bains 33
P.O. кутија 91
1211 8 Женева, Швајцарија
T +41 (0) 22 979 38 00
F +41 (0) 22 979 38 01
info@icj.org
Човековите права без граници
Човековите права без граници
Avenue d’Auderghem 61/16,
1040 Brussels, Белгија
Тел / Факс: + 32-2-3456145

international.secretariat.brussels@hrwf.org

Агенција на Европската унија за основни права
Агенција на Европската унија за основни права
Schwarzenbergplatz 11
A-1040 Виена
Австрија

Е-пошта: information@fra.europa.eu
media@fra.europa.eu
Тел: +43 1 580 30-0
Факс: +43 1 580 30 – 699

Европската асоцијација за заштита на човековите права
Европската асоцијација за заштита на човековите права
Rue de la Caserne, 33
1000 Брисел
Белгија
Телефон: +32 (0) 25112100
Факс: +32 (0) 25113200
Е-пошта: info@aedh.eu
ОБСЕ
Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човекови права
Ул. Miodowa 10
00-251 Варшава
Полска
Канцеларија: +48 22 520 06 00
Факс: +48 22 520 06 05
office@odihr.pl
Европскиот комитет за превенција од тортура
Европскиот комитет за превенција од тортура
Е-пошта: cptdoc@coe.int
Web: www.cpt.coe.int
ИО фонд за спас на науката
ИО фонд за спас на науката
Институт за меѓународно образование
809 Обединетите нации Плаза
Њујорк, Њујорк 10017-3580
САД

Телефон: +1 212.205.6486
Факс: +1 212.205.6425
Е-пошта: srf@iie.org

Научниците во ризик
Научниците во ризик
Мерсер Улица 194, соба 410,
New York, NY, 10012 САД
Тел: 1-212-998-2179 Факс: 1-212-995-4427
Е-пошта: scholarsatrisk@nyu.edu