Фатих Ментеш, полицаец од обезбедувањето на Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган , преку социјална мрежа ѝ се закани на една жена дека ќе ја силува нарекувајќи ја „дете на к..ва, неверничка, проститутка“.
„Ако те фатам ќе те силувам“ почнува пораката на Ментеш кој ѝ ја испратил на Филиз Куган преку дирекна порака на Фејсбук во која содржи и навреди кон Ататурк: „Атагомнарко, дете на к..ва, валкана нечесничке, терористко, неверничке, проститутко“
Куган ја зачувала пораката и ја објавила на својата Фејсбук страница, велејќи дека е цел на напади поради негативните статуси против Ердоган.
(Turkish Minute)