AKADEMIKËT QË U LARGUAN NGA PUNA NGA UNIVERSITETET TURKE

Më 15 Korrik të vitit 2016, Turqia përjetoi një grusht të shtetit që morri jetën e më shumë se 240 personave dhe me mijëra të tjerë u plagosën. Menjëhërë pas puçit të dështuar, qeveria turke bashkë me presidentin Rexhep Tajip Erdogan, miratoi një dekret ku urdhërohej mbyllja e 15 universiteteve dhe 800 konvikteve në tërë territorin e Turqisë. Me mbylljen e universiteteve, është vënë në pikëpyetje jeta akademike e 61,382 studentëve. Dekreti i njëjtë dhe të tjerët që pasuan më vonë urdhëronin pushimin nga puna e 7,316 akademikëve që punonin në 108 universitete të ndryshme të Turqisë. Disa nga ata aktualisht janë të burgosur.
Lista e akademikëve që janë pushuar nga puna dhe universitetet e tyre:

Universiteti Afyon Kocatepe

Universiteti Aksaray

Universiteti i Ankarasë

Universiteti Balikesir

Universiteti Bilecik Şeyh Edebali

Universiteti Bülent Ecevit

Universiteti Çukurova

Universiteti Ege

Universiteti Teknik İskenderun

Universiteti Gazi

Universiteti Giresun

Universiteti İnönü

Universiteti Kahramanmaraş Sütçü İmam

Universiteti Gümüşhane

Universiteti i Stambollit

Universiteti Kırklareli

Universiteti Muğla Sıtkı Koçman

Universiteti Kocaeli

Universiteti Maltepe

Universiteti Ordu

Universiteti R. Tayyip Erdoğan

Universiteti Haxhi Bektaşi Veli

Universiteti Turko-Gjermane

Universiteti Yıldırım Beyazıt

Universiteti Bartın

Universiteti Kastamonu

METU

Universiteti Yeditepe

Universiteti Kırıkkale

Universiteti Hakkari

Universiteti Çankırı Karatekin

Universiteti Shkencor i Stambollit

Universiteti Işık

Universiteti Galatasaray

Universiteti Celal Bayar

Universiteti Bitlis Eren

Universiteti 17 Shtatori Bandirma

Universiteti Ağrı Cecen

Universiteti Ardahan

Universiteti Fatih

Universiteti Abant İzzet Baysal

Universiteti i Nëntë Shtatorit

Universiteti Erciyes

Universiteti Ipek

Universiteti Murat Hüdavendigar

Universiteti Gaziantep

Universiteti Katip Çelebi

Universiteti Karabük

Universiteti Necmettin Erbakan

Universiteti 7 Dhjetor Kilis

Universiteti Mardin Artuklu

Universiteti Mustafa Kemal

Universiteti Ndërkombëtar i Antalya

Universiteti Orhan Gazi

Universiteti Beykent

Universiteti Süleyman Şah

Universiteti Şifa

Universiteti Selçuk

Universiteti Şırnak

Universiteti Uludağ

Universiteti Teknik Yıldız

Universiteti Igdir

Universiteti İstanbul Ayvansaray

Universiteti Abdullah Gül

Universiteti Ahi Evran

Universiteti Amasya

Universiteti Artvin Çoruh

Universiteti Alaaddin Keykubad Alanya

Universiteti Batman

Universiteti Bozok

Universiteti Cumhuriyet

Universiteti O. Gazi Eskişehir

Universiteti Dumlupınar

Universiteti Gaziosmanpaşa

Universiteti Hacettepe

Universiteti Doğuş

Universiteti i Teknologjisë së Lartë Izmir

Universiteti Teknik Karadeniz

Universiteti Marmara

Universiteti Melikşah

Universiteti Niğde Ömer Halisdemir

Universiteti Mimar Sinan

Universiteti Muş Alparslan

Universiteti Korkut Ata

Universiteti Süleyman Demirel

Universiteti Sakarya

Universiteti Turgut Özal

Universiteti Siirt

Universiteti Trakya

Universiteti Uşak

Universiteti Yüzüncü Yıl

Universiteti Harran

Universiteti për Shkencë dhe Teknologji i Adana

Universiteti Bingöl

Universiteti Adıyaman

Universiteti Akdeniz

Universiteti Anadolu

Universiteti Atatürk

Universiteti 18 Marsi Çanakkale

Universiteti Bayburt

Universiteti Teknik Bursë

Universiteti Düzce

Universiteti Medeniyet Stamboll

Universiteti Fırat

Universiteti Teknik Gebze

Universiteti Gediz

Universiteti Kahramanoglu M.B

Universiteti Hitit

Universiteti Teknik i Stambollit

Universiteti Kafkas

Universiteti Mehmet Akif Ersoy

Universiteti Mevlana

Universiteti i Mersinit

Universiteti Namık Kemal

Universiteti Selahaddin Ejjubi

Universiteti e 19 Majit

Universiteti Pamukkale

Universiteti Zirve

Universiteti Sinop

Universiteti Tunceli

Universiteti Yalova

Universiteti Erzincan

Universiteti Adnan Menderes

Universiteti Igdir

Universiteti Dicle

Universiteti Yeniyüzyıl Stamboll