Пријавени се седум лучаји на киднапирање во периодот на прогонот во Турција

Пријавени се седум лучаји на киднапирање во периодот на прогонот во Турција

Досега се пријавени седум мистериозни исчезнувања во Турција со кои се овозможува истребување на опозициски групи во периодот по неуспешниот државен удар од 15. јули минатата година. Според порталот Актиф Хабер, сите седум лица имаат едно нешто заедничко: сите се...
Ердогановите шпиони-имами наидоа на остри критики и во Романија: извештај

Ердогановите шпиони-имами наидоа на остри критики и во Романија: извештај

Докажано е дека и во Романија турските имами ги шпионирале сите активности против турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган и детално ги известувале турските власти. „Аташето за верски работи при Турската амбасада во Букурешт, Осман Килич, на 27 семптември, минатата...