Gjithsej 28 perosna, policë, prokurorë dhe mësues janë gjetë të vdekur nëpër burgje pas përpjekjes për grusht shtet të 15 korrikut. Gjë që ka rritur shqetësime serioze për fatin e mijëra civilëve të burgosur në kushte shumë të vështira në tërë territorin e Turqisë.

Farefisi i shumicës së tyre pohojnë se të burgosurit nuk janë të tillë që mund të kryejnë vetëvrasje, duke dyshuar nga deklaratat e zyrtarëve. Thashethemet bëjnë të ditur se disa nga të burgosurit janë vrarë pasi kanë qenë të torturuar nëpër burgje.

Ja disa nga vdekjet më kontraverse dhe storiet e tyre:

 • Segvan Yaman – Anëtar Pro-Kurd DBP –  më 18 Korrik
 • Hasan Hayri Alp – Aktivist i së majtës – më 19 Korrik
 • Mutlu Çil – polic – më 20 Korrik
 • Levent Önder – nënkolonel – më 22 Korrik
 • İsmail Çakmak – nënkolonel – më 23 Korrik
 • Mustafa Törer – biznesmen – më 28 Korrik
 • Vedat Savlu – biznesmen, më 2 Gusht
 • Gökhan Açıkkollu- Arsimtar i Matematikës – më 5 Gusht
 • Ahmet Beşli – polic- më 10 Gusht
 • Ömer Çubuklu – roje burgu – më 1 Shtator
 • Mustafa Güneyler – arsimtar – më 2 Shtator
 • Bedih Kurucan – civil – më 9 Shtator
 • Seyfettin Yiğit – prokuror – më 16 Shtator
 • Cigehun AKdeniz – civil – më 2 Shtator
 • Seyit Rıza Şaban – civil – më 28 Shtator
 • Önder Irmak – nënoficer, më 10 Tetor
 • Dursun Kaynar – civil – më 13 Tetor
 • Mehmet Ali İnal – civil – më 20 Tetor
 • İrfan Kızılarslan –  Komandant Xhandarmërie – më 5 Nëntor
 • Zehra Epli – civil – më 7 Nëntor
 • Burak Açıkalın – inxhiner – më 8 Nëtor
 • Muharrem Bahçivan – civil – më 11 Nëntor
 • Mehmet Emin Doğan – civil – më 18 Nëntor
 • Behçet Emdi – arsimtar – më 19 Nëntor
 • Ünal Takmaklı – biznesmen – më 29 Nëntor
 • Beytullah Akil – civil Kurdë – 11 Dhjetor
 • Hakan Ekinci – civil – 23 Dhjetor
 • Mehmet İnam – dentist – më 5 Janar