Një nga gjykatat e Ankarasë urdhëroi arrestimin e 5 drejtuesve nga dy kompanitë që furnizonin me ushqim dhe materiale ndërtimore të shkollave që u mbyllën nga ana e qeverisë turke, të cilën supozoheshin të kenë lidhje me Lëvizjen Gylen.

Të arrestuarit akuzohen për ndihmë dhe mbështetje të një organizate terroriste pasi që qeveria ia hodhi fajin lëvizjes për organizimin e përpjekjes për puç të 15 korrikut.

Nga provat me të cilin gjykata e arsyeton vendimin janë edhe recetat për depozit nga Bank Asja, një bank që funksionon me dispozicione Islame dhe që qeveria turke e mbylli si pjesë e masave të rrepta kundër lëvizjes.