Mенаџер на аеродром, пожарникар и доктор се најдоа меѓу притворените лица во истрагата за државниот удар во Турција

Mенаџер на аеродром, пожарникар и доктор се најдоа меѓу притворените лица во истрагата за државниот удар во Турција

Во понеделникот се притворени 5 лица во месноста Газипаша, во Анталија, како дел од една истрага против движењето Ѓулен. Владата го обвинува движењето за планирање на неуспешниот обид за воен удар. Меѓу притворените се најде лицето со иницијали Џ.А. менаџер на...