Приведен е отпуштен наставник додека бил во посета на уапсен роднина

Приведен е отпуштен наставник додека бил во посета на уапсен роднина

Претходно отпуштен како дел од мерките на владата по државниот удар, наставник од градот Малатја со иницијали Џ.К. бил приведен додека бил во посета на уапсен роднина. Како што јавува Турската национална новинска агенција Anadolu news agency наставникот бил во посета...
Турската влада гордо изјави дека се приведени над 113 илјади лица поради поврзаност со движењето Ѓулен

Турската влада гордо изјави дека се приведени над 113 илјади лица поради поврзаност со движењето Ѓулен

Министерот за внатрешни работи на Турција, Сулејман Сојлу изјави дека вкупо 113,260 лица се приведени како дел од истрагата насочена кон движењето Ѓулен по воениот удар на 15 јули. Владата вината за државиот удар ја насочи кон движењето. 47.155 лица беа дополнително...