Пријавени се седум лучаји на киднапирање во периодот на прогонот во Турција

Пријавени се седум лучаји на киднапирање во периодот на прогонот во Турција

Досега се пријавени седум мистериозни исчезнувања во Турција со кои се овозможува истребување на опозициски групи во периодот по неуспешниот државен удар од 15. јули минатата година. Според порталот Актиф Хабер, сите седум лица имаат едно нешто заедничко: сите се...
Суд пресудил продолжување на затворската казна за обвинител кој умрел пред 7 месеци

Суд пресудил продолжување на затворската казна за обвинител кој умрел пред 7 месеци

Судот на Бурса минатата недела донесе одлука за продолжување на затвор казната на обвинител кој во септември минатата година бил пронајден мртов во својата ќелија. Според вестта на турксиот медиум Хабердар, судот одлучувал на брање за ослободување, седум месеци по...