Приведени се и децата на суспендиран војник како дел од острите мерки на Турската влада

Приведени се и децата на суспендиран војник како дел од острите мерки на Турската влада

Владата ги приведе и децата на Неџат Атила Демирхан, бригадер уапсен во акциите по неуспешниот воен удар. По наредба на јавниот обвинител во Мерсин уапсени се Т.Д. и Н.Р.Д , двата сина на уапсениот бригадер. Тие и двајцата се студенти и приведени се како дел од...