Жена се грижи за две парализирани деца додека нејзиниот сопруг е во затвор повеќе од 270 дена

Жена се грижи за две парализирани деца додека нејзиниот сопруг е во затвор повеќе од 270 дена

Хаџер Чакмак е само една од стотиците илјади луѓе кои се соочуваат со огромни проблеми откако владата почна остри мерки против движењето на Ѓулен во периодот по неуспешниот државен удар од 15. јули. Таа е мајка на три деца и сопруга на Сејфулах Чакмак, турски судија...
Суд пресудил продолжување на затворската казна за обвинител кој умрел пред 7 месеци

Суд пресудил продолжување на затворската казна за обвинител кој умрел пред 7 месеци

Судот на Бурса минатата недела донесе одлука за продолжување на затвор казната на обвинител кој во септември минатата година бил пронајден мртов во својата ќелија. Според вестта на турксиот медиум Хабердар, судот одлучувал на брање за ослободување, седум месеци по...