Образовен синдикалец е осуден на 6 години затвор поради наводна поврзаност со движењето Ѓулен

Образовен синдикалец е осуден на 6 години затвор поради наводна поврзаност со движењето Ѓулен

Судот на Киршехир, Турција го осуди Бекир Џ. на 6 години затвор поради наводна поврзаност со движењето Ѓулен. Бекир е наставник и поранешен синдикалец во едукативните центри Актиф Шен, кои минатата година беа затворени од страна на турската влада. Тој е осуден поради...