Турската влада му ја запленила целата заштеда на војник отпуштен во текот на острите мерки

Турската влада му ја запленила целата заштеда на војник отпуштен во текот на острите мерки

Владата ја заплени заштедата на Мехмет Алкан, поранешен потполковник кој се најде на насловните страници откако јавно ја критикуваше владата на погребот на својот брат, кој  исто така бил службеник на армијата. На својот Твитер профил објави статус на кој вели дека е...