Приведени се и децата на суспендиран војник како дел од острите мерки на Турската влада

Приведени се и децата на суспендиран војник како дел од острите мерки на Турската влада

Владата ги приведе и децата на Неџат Атила Демирхан, бригадер уапсен во акциите по неуспешниот воен удар. По наредба на јавниот обвинител во Мерсин уапсени се Т.Д. и Н.Р.Д , двата сина на уапсениот бригадер. Тие и двајцата се студенти и приведени се како дел од...
Полицаец, кој користел обичен мобилен телефон, бил уапсен за користење на апликацијата ByLock

Полицаец, кој користел обичен мобилен телефон, бил уапсен за користење на апликацијата ByLock

Колумнистот на весникот Јени Асја, Казим Ѓулечјуз во својата колумна објави писмо на син на полициски офицер, кој е уапсен поради наводно користење на контраверзната телефонска апликација ByLock. Тој тврди дека користел обичен телефон, кој не ја поддржува оваа...
Mенаџер на аеродром, пожарникар и доктор се најдоа меѓу притворените лица во истрагата за државниот удар во Турција

Mенаџер на аеродром, пожарникар и доктор се најдоа меѓу притворените лица во истрагата за државниот удар во Турција

Во понеделникот се притворени 5 лица во месноста Газипаша, во Анталија, како дел од една истрага против движењето Ѓулен. Владата го обвинува движењето за планирање на неуспешниот обид за воен удар. Меѓу притворените се најде лицето со иницијали Џ.А. менаџер на...