Бремена на близнаци,  жена од Коџаели е приведена при контрола во болница!

Бремена на близнаци, жена од Коџаели е приведена при контрола во болница!

Турската полиција ја приведе Нурије Јалчин, бремена жена која очекувала близнаци во 5 тиот месец од бременоста. Нурије била на редовен преглед во болницата Измит Медикал Парк, кога полицијата дошла и ја однела во полициската станица. Обвинета за наводни врски со...
Приведен е отпуштен наставник додека бил во посета на уапсен роднина

Приведен е отпуштен наставник додека бил во посета на уапсен роднина

Претходно отпуштен како дел од мерките на владата по државниот удар, наставник од градот Малатја со иницијали Џ.К. бил приведен додека бил во посета на уапсен роднина. Како што јавува Турската национална новинска агенција Anadolu news agency наставникот бил во посета...
Приведени се уште 28 лица поради наводна поврзаност со неуспешниот воен удар

Приведени се уште 28 лица поради наводна поврзаност со неуспешниот воен удар

Приведени се вкупно 28 лица при две одделноводени акции против движењето Ѓулен, . Владата го товари движењето за организирање на неуспешниот обид за државен удар. Во истрагата водена во градот Ниџе издадени се налози за апсење на вкупно 21 лице. 14 од нив се однесени...
Турската влада гордо изјави дека се приведени над 113 илјади лица поради поврзаност со движењето Ѓулен

Турската влада гордо изјави дека се приведени над 113 илјади лица поради поврзаност со движењето Ѓулен

Министерот за внатрешни работи на Турција, Сулејман Сојлу изјави дека вкупо 113,260 лица се приведени како дел од истрагата насочена кон движењето Ѓулен по воениот удар на 15 јули. Владата вината за државиот удар ја насочи кон движењето. 47.155 лица беа дополнително...