Турција разреши уште 107 судии и јавни обвинители

Турција разреши уште 107 судии и јавни обвинители

Врвниот судски орган на Турција, Врховниот совет на судии и јавни обвинители (ХСЈК) донесе одлука за разрешување на 107 судии и јавни обвинители поради наводна припадност на движењето Ѓулен, кое владата го обвинува за организирање на неуспешниот воен удар од 15. јули....