Уапсени двајца наставници додека гласале на референдумот во неделата

Уапсени двајца наставници додека гласале на референдумот во неделата

А.А. и Т.Д. се наставници кои претходно се отпуштени како дел острите мерки против движењето Ѓулен во периодот на поствоениот удар. Тие се уапсени во Малатја додека гласале на референдумот кој се одржа во неделата. Турците гласаа за префрлување од парламентарен систем...