Суд пресудил продолжување на затворската казна за обвинител кој умрел пред 7 месеци

Суд пресудил продолжување на затворската казна за обвинител кој умрел пред 7 месеци

Судот на Бурса минатата недела донесе одлука за продолжување на затвор казната на обвинител кој во септември минатата година бил пронајден мртов во својата ќелија. Според вестта на турксиот медиум Хабердар, судот одлучувал на брање за ослободување, седум месеци по...