Амнести интернешнл бара итна акција за Турците изложени на ризик од екстрадиција од Малезија

Амнести интернешнл бара итна акција за Турците изложени на ризик од екстрадиција од Малезија

Меѓународната организација Амнести интернешнл започна кампања за итна истрага за тројца турски државјани кои се уапсени во Малезија, барајќи од луѓето да испратат писмо со барање до малезиските власти за стопирање на екстрадицијата. „Тројца турски државјани се...