28 случаји на сомнителна смрт во Турските затвори по 15. јули

28 случаји на сомнителна смрт во Турските затвори по 15. јули

Вкупно 28 лица беа пронајдени мртви во Турските затвори по неуспешниот обид за државен удар на 15. јули, будејќи сомнеж и страв за судбината на илјадниците уапсени цивили низ целата држава. Меѓу жртвите се најдоа луѓе од сите сфери на животот, како полицајци, државни...