Приведен е отпуштен наставник додека бил во посета на уапсен роднина

Приведен е отпуштен наставник додека бил во посета на уапсен роднина

Претходно отпуштен како дел од мерките на владата по државниот удар, наставник од градот Малатја со иницијали Џ.К. бил приведен додека бил во посета на уапсен роднина. Како што јавува Турската национална новинска агенција Anadolu news agency наставникот бил во посета...
Полицаец, кој користел обичен мобилен телефон, бил уапсен за користење на апликацијата ByLock

Полицаец, кој користел обичен мобилен телефон, бил уапсен за користење на апликацијата ByLock

Колумнистот на весникот Јени Асја, Казим Ѓулечјуз во својата колумна објави писмо на син на полициски офицер, кој е уапсен поради наводно користење на контраверзната телефонска апликација ByLock. Тој тврди дека користел обичен телефон, кој не ја поддржува оваа...
Второ киднапирање во текот на една недела: Исчезна наставник по филозофија

Второ киднапирање во текот на една недела: Исчезна наставник по филозофија

По само еден ден од пријавувањето за исчезнат човек од Анкара, на 1. април исчезнал и Ондер Асан, наставник по фиозофија. 41 годишниот наставник исчезнал на 1. април. Неговата сопруга Фатма Асан очајно изјави дека веќе 8 дена нема ни трага ни глас од незиниот сопруг....